Het kan anders

Het kan anders
maandag 11 oktober 2021

Els Uitvaartzorg – Els Barnhoorn - (Advertorial uit de Uitstraling)

Bij een uitvaart gaat het er om, in één dag het leven van een dierbare overledene het middelpunt te laten zijn. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich realiseren dat in deze tijd de mogelijkheden met betrekking tot invulling van een uitvaart legio zijn. Dat is waar Els Uitvaartzorg – Els Barnhoorn zich sterk voor maakt.
“Na het overlijden van mijn beide ouders, had ik jarenlang de gedachte: dit afscheid hadden we anders moeten doen. Destijds werd het zaadje van ‘uitvaartzorg op een andere manier’ al geplant”. Els Barnhoorn is duidelijk: “Persoonlijke aandacht is mijn vingerafdruk. Het is werk dat ik vooral intuïtief doe en waarbij ik vanaf de melding van overlijden tot en met de uitvaart betrokken ben”.
“Uit eigen ervaring weet ik als geen ander hoe groot de impact van een afscheid is. Familieverhalen en emoties spelen een grote rol. Het rouwproces begint meteen bij het overlijden, niet pas op het moment van het afscheid op de uitvaartdag. Een mooie en betekenisvolle invulling is van groot belang voor de nabestaanden. Ik zet me daar met hart en ziel voor in”. 

Nog niet iedereen is op de hoogte van het feit dat, waar je ook verzekerd bent, je altijd zelf de keuze hebt waar en door wie je de uitvaart wilt laten regelen. Of het nu gaat om een kleine intieme uitvaart thuis of een grote uitvaart in een ruimte als bijvoorbeeld Tessloo in Oisterwijk of de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Een verzekeringsmaatschappij werkt met een afgemeten pakket; ideeën om het anders te doen, zijn moeilijker en duurder te verwezenlijken. Ook mensen die er behoefte aan hebben om hun uitvaartwensen vast te leggen als er nog geen directe aanleiding voor is, sta ik graag te woord en zal ik met alle zorg begeleiden. Ik voer met hen een zogenaamd laatste wensen gesprek en leg hun wensen vast in een document, dat zij kunnen bewaren voor hun nabestaanden. Indien gewenst maak ik een bijbehorende kostenbegroting, zodat men op de hoogte is van de te verwachten kosten van een dergelijke uitvaart.”
 
“Naast het uit handen nemen van de laatste zorg voor de overledene en de persoonlijke aandacht voor de nabestaanden is het vooral ook belangrijk om transparant te zijn. Ik werk zonder commissie en provisie. Schimmige kosten zijn er niet. In deze fase van het leven wil ik vooral zuiver adviseren. Heldere afspraken. Dat is waar ik voor sta”.

“Mijn werk in de uitvaartzorg heeft me veel gebracht. Naast praktische ervaring en veel kennis op het gebied van de regelgeving heeft het mij vooral als mens veel gelukkiger gemaakt. Intuïtief werken, waarbij je heel goed luistert naar wensen en verhalen van nabestaanden over de dierbare persoon die men verloren is. Een mooi en betekenisvol afscheid, dat is waar het om gaat. Een eerzame taak voor mij om dat zo goed mogelijk te mogen begeleiden”.

Els en haar collega's, zijn bereikbaar via: www.elsuitvaartzorg.nl - info@elsuitvaartzorg.nl - 088-21 40 400