Humor in uitvaartland

Humor in uitvaartland
maandag 29 augustus 2022


Vanzelfsprekend moet je ook als uitvaartonderneming van je laten horen. Hoe onderscheid je je in een toch wat gesloten bedrijfstak. Wij proberen rekening te houden met de gevoelens van iedereen, het kan immers pijn doen als je op het verkeerde moment in aanraking komt met bepaalde uitingen.

Een mens komt per dag in contact met zo’n 300 tot 3000 reclame uitingen. Je pikt eruit wat op dat moment jouw interesse heeft, de rest filteren je hersenen automatisch weg, om te voorkomen dat er teveel informatie verwerkt moet worden.

Wellicht heeft u onze columns al vaker gelezen of onze reclame op een rotonde of elektronische bord zien staan. Of u filtert het uit, omdat u er nu geen interesse in heeft. De stukjes in De Uitstraling worden gebaseerd op onze belevenissen en soms komt er een verzoek van een familie of we iets over de uitvaart van hun familielid wil schrijven. Wij proberen dan ook aan dit bijzondere verzoek te voldoen.

Recent gebeurde er echter iets bijzonders, we kregen een wat raadselachtige reactie van iemand die de moeite had genomen om een foto te maken van onze digitale uiting op het bord in Oirschot. Eerst schrokken wij ervan, zou deze heer daadwerkelijk verbolgen zijn of was het een grap? Het is een foto waar ik samen met Gerda op sta en onder ons het Els Uitvaartzorg logo, niets bijzonders of aanstootgevends.

Totdat bij toeval de tekst erboven, waar wij geen invloed op hebben, zo rouleerde dat er boven onze foto de tekst “Binnenkort bij u in de huiskamer!” stond.

De heer had een poosje moeten wachten bij het bord, tot de combinatie weer voorbij kwam, hij moest er dus echt even moeite voor doen om de bijgaande foto te maken. Hij had misschien zelfs natte schoenen gekregen in het drassige gras.

Meneer stond er niet zo op te kijken om ons binnenkort aan te treffen in de huiskamer, zo vertelde hij, terwijl wij ook best heel gezellig kunnen zijn. Er wordt, terwijl niemand dat verwacht ook wel eens gelachten in uitvaartland. Tja, en nu, wat doen we met deze heer, het leek ons netjes om hem te informeren dat wij de tekst erboven niet hadden bedacht en dat wij hoopten dat niemand zich hierdoor gekwetst zou voelen. Hoogst ongelukkig wil ik de combinatie echter niet noemen en stiekem moesten wij er ook wel om lachen.

Mocht hij ons ooit benaderen voor een laatste wensengesprek, dat kan ook als je nog volledig gezond bent, dan komen wij ook graag bij hem in de huiskamer en nemen we iets lekkers mee voor bij de koffie. Ik verwacht dat hij er dan ook om kan lachen.