Alles was geregeld, behalve.....

Alles was geregeld, behalve.....
woensdag 04 oktober 2023

Een paar weken van tevoren streep je de gedane zaken van het lijstje. De locatie staat vast, de leveranciers hebben toegezegd, collega’s hebben hun agenda geblokt en de presentatie afgerond, de catering is besproken, alleen het weer, dat vinkje was nog niet in steen gebeiteld. Het blijft toch spannend als je een binnen-, buitenactiviteit organiseert.

De Open Dag kwam dichterbij en het leek wel weer zomer te worden, hier en daar piepte iemand “Straks gaat iedereen naar het strand”, niets was minder waar. Het was een eclatant succes. De Eikehoef bij Landgoed Baest werd bij de presentaties druk bezocht. De aangekondigde voordracht gericht op de mogelijkheden van de natuurbegraafplaats en de uitleg over de bijzondere werkwijze van Els Uitvaartzorg, was goed ontvangen.

Onze uitvaartspecialistes hadden hun handen vol om iedereen van informatie te voorzien. Mede door het mooie weer, leek de wandelroute naar de natuurbegraafplaats tot een aangenaam keuvelpad verworden. Er kwamen veel vragen en ik hoorde een oudere heer zeggen “Het is hier prachtig en alles heb ik geregeld, behalve mijn begrafenis. Tijd om daar nu maar eens werk van de maken”. De dochter die hem gebracht had, gekleed in een fleurig mantelpak en voorzien van hoge, nu bestofte, hakken, was ook onder de indruk van de locatie en gaf mij toen haar vader even niet keek een vette knipoog.

Een charmante dame op leeftijd, die zich zo snel als een kievit over het pad bewoog zei: “Wat ben ik blij dat ik hier naartoe gekomen ben, ik had zoveel vragen en na de presentatie is mij alles duidelijk geworden. Mijn keus staat nu vast, ik ga hier samen met mijn man een plekje reserveren.” Ze klonk trots en opgelucht.

Het elektrische karretje vervoerde de mensen die slecht ter been waren, zodat een ieder alles kon bekijken. Nadien waren er tasjes voorzien van informatie beschikbaar, zodat ook de bedrijven Loopbiotech, Urnsandmore, Knuffelstenen en Samare thuis nog eens “bezocht” konden worden.

Een aantal mensen maakten gelijk al een vervolgafspraak en een nog groter aantal belde de volgende dag om hun wensen kenbaar te maken. Fijn dat alles op deze mooie dag op zijn plek viel en dat zoveel bezoekers aangaven “nu toch eindelijk eens alles te willen regelen”. 
Wij inspireren graag en kunnen samen met u het Laatste Wensen boekje invullen. En ook dat is bij Els Uitvaartzorg kosteloos en kunt u nu al regelen.

Wij bedanken hierbij graag de bezoekers, de leveranciers en Landgoed Baest voor hun enthousiasme. Wij hebben genoten van deze bijzondere dag en denken nu al stiekem over een vervolg……...

Heeft u de Open Dag niet kunnen bezoeken en wilt u toch eens vrijblijvend in gesprek met één van onze uitvaartspecialistes? Wilt u weten wat er mogelijk is en zou u al wat wensen op papier willen zetten? Bel dan even voor een vrijblijvende afspraak: 088-21 40 400.