AANDACHT EN STIJLVOL EERBETOON

Mensen leven hun leven, kleuren dat in tussen geboorte en overlijden. Afscheid nemen van dat leven, komt op ieders pad, hoe wilt u herinnerd worden?

Ik vind het een eerzame taak om de nabestaanden te mogen bijstaan en wensen waar te maken. De overledene nog één keer een podium geven en het middelpunt te laten zijn. Rouwverwerking begint op de dag van het overlijden, zowel de dagen tot de uitvaart als de uitvaartdag zelf, zijn van groot belang. Ook mensen die zelf de invulling van hun uitvaart in handen willen nemen begeleid ik met hart en ziel. Om bij te staan, te steunen en om waar nodig doortastend de regie te mogen voeren. Bij een uitvaart gaat het immers om een persoonlijke en betekenisvolle weergave van een waardevol leven.

Els Uitvaartzorg werkt volledig transparant, zonder toeslagen of provisies en is onderscheidend. Wij zijn flexibel, toegewijd en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Graag informeren wij u.

Els Barnhoorn
Alle tijd en ruimte voor uw wensen, ongeacht of u verzekerd bent, ik sta iedereen terzijde. Bel vrijblijvend voor een oriënterend gesprek over uw laatste wensen: 06 - 22 130 999, het geeft rust en duidelijkheid voor iedereen.


Els Uitvaartzorg - Els Barnhoorn
06 - 22 130 999
088 - 21 40 400
info@elsuitvaartzorg.nl

Reviews Els Barnhoorn | Els Uitvaartzorg

Mijn welgemeende complimenten
Els, ik wil je graag heel erg bedanken voor de goede zorgen voor het regelen van de uitvaart en alles wat daarbij hoort voor Wil en natuurlijk het maken van de in-memoriam. Je hebt het op een manier gedaan die heel fijn voor haar was, vertrouwen creëerde in de goede uitkomst en waarbij ze duidelijk haar keuzes heeft kunnen maken, in het tijdspad wat comfortabel voor haar was. En met heel veel warmte en ruimte. Dat heeft haar geholpen de “”tussenperiode”” naar de crematie door te komen. Mijn welgemeende complimenten, en grote dank, voor de manier waarop je dit hebt gedaan, en ik wens je het allerbeste.
Patrick Niels
Waardevolle tips
Ik wilde je persoonlijk nog even bedanken voor afgelopen week. De uitvaart van mijn vader was erg mooi en daardoor een mooie afsluiting van een onverwacht en vreselijke gebeurtenis. Naast alle zaken die je hebt geregeld vind ik vooral de tips erg waardevol voor mijn moeder en mijzelf. Zo heeft m'n moeder erg veel gehad aan het feit dat mijn vader naar de flat van m'n moeder is gebracht.
Maar ik heb ook veel gehad aan de tip om m'n stukje voor te lezen aan m'n vader zodat ik dit vrijdag met alle aanwezigen heb kunnen delen. Tenslotte zijn we ook erg blij met de live stream, omdat de akoestiek in de kapel niet je van het was; de opname is glashelder in beeld en geluid. Nogmaals, dank je wel Els.
Bert
Loopkoets en aandacht
Binnen tien dagen zijn zowel mijn moeder als vader overleden. Els heeft gezorgd dat we als kinderen gezamenlijk twee keer op unieke manier afscheid hebben kunnen nemen. Ze heeft ons geholpen ons te verenigen in het verdriet, maar ook heeft ze gevoel en aandacht voor details die de kwaliteit maken bij de ceremonies. Els heeft steeds originele passende accent voorgedragen, zoals het thuis brengen van mijn vader met een loopkoets. Els heeft echt iets toegevoegd in de voor ons moeilijke tijd.
Hartelijke dank en met vriendelijke groeten,
Christiaan
Els, zeer deskundig!
De begeleiding bij het overlijden van mijn man (en vader) was zeer deskundig: met veel empathie, prima communicatie en tot in detail verzorgd. Deze complimenten komen niet alleen van ons, maar ook van personen die de afscheidsbijeenkomst hebben bijgewoond of deze via de live-stream hebben gevolgd.
Hartelijke groet,
L.J.M.
Met warmte en geduld
Vanaf de eerste ontmoeting een aantal weken voor het overlijden, hadden we meteen een prettig gevoel met Els aan tafel. Dat gevoel werd de weken erna geheel bewaarheid. De manier waarop Els met voortvarendheid, elan, maar ook met warmte en geduld, met ons naar het afscheid heeft toegewerkt en op de dag zelf daaraan heeft vormgegeven, hebben wij zeer gewaardeerd. Onze dierbare man, zoon, broer en vriend heeft mede daardoor het afscheid gekregen dat hij verdient. En wij hebben een heel mooie en onuitwisbare herinnering daar aan overgehouden. Super bedankt, familie Puts
En ook nog een heel prettig nagesprek
Voor het overlijden van mijn echtgenoot hebben we al contact gehad met Els. Dit vonden wij erg prettig. Na het overlijden was Els een erg betrokken vrouw. Ze gaf ons veel aandacht en dacht mee om de uitvaart zo mooi mogelijk te maken. We konden ieder moment van de dag mailen of appen of bellen. Ook na de uitvaart hebben we een erg prettig nagesprek gehad. Alle zaken waren met veel zorg geregeld en zodoende verliep alles perfect en prettig. We hoefden ons nergens zorgen over te maken. Ook de gasten bij de uitvaart waren erg over Els te spreken. Kortom perfect. Marja Wijnbergen
Jij bent zo goed in je werk, dat je voor ons kon laten verdwijnen dat je met je werk bezig was.
Hoi Els, Ik wilde je graag nog iets meegeven… ik was al een paar weken van plan dat op te schrijven, maar het was er nog niet van gekomen. - In de laatste week van mijn moeder stond een afspraak gepland met ‘de begrafenisondernemer’. Ik zag er als een berg tegenop; het leek me zo’n raar en naar gesprek, met mijn moeder er nog bij. Mijn verwachtingspatroon was iemand die in zwart pak of zwart mantelpak op de bank zou zitten, en ons heel zakelijk door een map met opties zou meenemen. Ik zag de multomap met afbeeldingen van kisten, en afbeeldingen van rouwkaarten, en allerlei andere dingen al voor me. Mijn moeder wilde dat gesprek graag, maar ik zag er tegenop. Toen kwam jij binnen, gekleed in fleurig geel en oranje. Niet een beetje geel, maar knalgeel. Niet flauw oranje, maar feloranje. Ik weet niet hoe doelbewust die keuze was, maar het veranderde alles. Het stond haaks op alles wat ik verwachtte, en het leek alle zwaarte weg te nemen. Er was ook geen multomap, en het was geen gesprek over opties. Zo voelde het niet althans – we maakten natuurlijk wel keuzes. Het gesprek met ‘de begrafenisondernemer’ was binnen een minuut veranderd in ‘een gesprek met Els’. Dat lag natuurlijk niet alleen aan kleding en de afwezigheid van een multomap – het was vooral ook de warme, persoonlijke band die je met ons aanging. Waarbij het niet alleen over de praktische dingen ging, maar er ook ruimte was om andere dingen te delen. En dat vond ik ongelooflijk knap – je bent zo goed in je werk, dat je voor ons kon laten verdwijnen dat je met je werk bezig was. Het voelde meer alsof een goede vriendin ons hier ‘even bij hielp’. Voor ons stond de wereld volledig stil, en er was nog maar één ding dat ertoe deed, en dat was het afscheid van mijn moeder. En het voelde alsof de wereld voor jou net zo hard stilstond, en er voor jou ook niks belangrijkers was dan dat. En dat is echt ongelooflijk – ik ben je daar enorm dankbaar voor, en ik weet dat mijn zusje en papa dat ook zijn. En ik weet dat het voor mijn moeder óók een enorme geruststelling was dat jij de touwtjes in handen had. Ik wilde je dat nog heel graag meegeven, vooral nu ik met meer rust op die periode terugkijk en besef hoe veel geluk we hebben gehad met jou. Je doet echt iets bijzonders. Heel veel dank daarvoor! Groeten, Ferry
Woorden schieten te kort, om onze gevoelens weer te kunnen geven.
Beste Els,
Bedankt voor de uitvoerige toelichting op de eindfactuur van de uitvaart van Ria. We hebben de bijzonderheden en details nauwelijks behoeven in te zien, want jouw securiteit en betrouwbaarheid zijn bij ons genoegzaam bekend. Als we terug zien op de voorbereiding, de crematie en nabewerking, dan realiseren wij ons dat alles is gebeurd in de geest van Ria en precies zoals zij heeft gewild. Meer nog dan een bouwsteentje heb je ons de voldoening gegeven om het rouwproces te kunnen verwerken en woorden schieten te kort om onze gevoelens weer te kunnen geven. Alle beste wensen, ook namens mijn kinderen, Ton Piekart
Een inlevende eigentijdse vrouw.
Dag Els, Met mijn kinderen kijk ik ‘erg voldaan’ terug op de uitvaart. Overweldigend met zoveel mensen, in de juiste kerk, zo zorgvuldig met elkaar voorbereid, tussen twee regendagen precies die dag met zon. We hebben het zo getroffen. Maar vooral is het allemaal zo mooi verlopen door jou. Geen treurige zwarte begrafenisondernemer, maar een inlevende eigentijdse vrouw die ons heel goed begreep vanaf de eerste kennismaking. Ik wens je veel succes met je toekomst.
Jan-Dik Boot
Complimenten
Lieve Els, Ik wil je heel hartelijk danken voor de manier waarop we afscheid konden nemen van mijn broer. Ik heb heel veel positieve reacties gekregen. Vooral over de vorm van de plechtigheid. Dat de persoonlijke verhalen tussen zijn levensloop waren gevlochten. Ook dat ze een mooi tijdsbeeld gaven van de verschillende periodes van zijn leven. Ook van de meekijkers kreeg ik veel complimenten. Ik vond het vooral heel fijn voor mijn invalide zusje, ze had helemaal het gevoel dat ze erbij was. Zo konden we aan de telefoon gelijkwaardig over het afscheid praten. Geweldig!
Hartelijke groeten,
GvS
Hoe ga je om met verdriet
Het ongeluk te hebben, dat je vlak voor iemands dood staat die je dierbaar is, heb ik pas geleden kunnen omdraaien in een Geluk dat je daarin dan wordt begeleid door Els. Ze maakt je verdriet een stuk gemakkelijker en vooral hoe je daar mee om mag gaan.
Carine L.
Afscheidsfotografie / Uitvaartfotografie
Alessandra Mignardi
Last week I marked my 50th farewell reportage.

As a coincidence, I worked together with the Funeral Planner who discovered a skill I had
no clue to have: the talent of capturing, with respect, empathy and authenticity, all the precious and intense moments during a farewell, making them loving and tangible memories that will support the grieving process.

The Funeral Planner I will always be grateful for is Els Barnhoorn, a professional of the highest level, who works always with great passion, authenticity, and empathy. In the last years I had the privilege of collaborating with her while she organized farewells of all sorts, from the most intimate and essential farewells to stylish and exclusive cremations and funerals, ecclesiastical and not, small and large. I saw her and her collaborators taking care of the families with attention and care to the very last detail.

I wish she could have taken care of the farewell of my mum and my grandma who passed away this year because of the consequences of COVID. The distance (my family is in Italy), the timing and the lockdown didn’t make it possible. Last week’s farewell took place in a natural cemetery, Natuurbegraafplaats Huis ter Heide, a hidden pearl on the edge of the Loonse and Drunense Dunes here in the Netherlands, wrapped with the warmest and most intense autumn colours. 
Onmisbare steunpilaar
Tijdens de gehele week voorafgaand aan de uitvaart van mijn vader vormde Els een onmisbare steunpilaar voor mijn familie. Wanneer je door zo'n emotionele rollercoaster gaat, is het enorm fijn als je wordt begeleid door iemand die als een baken van rust fungeert, zorgt & ontzorgt, heldere uitleg van belangrijke zaken geeft, je voorziet van goede tips, ook aandacht heeft voor details en het tevens eerlijk zegt en onderbouwt wanneer je juist beter iets niet kan doen. Antoine van Tuyl
Vlekkeloos verlopen
Beste Els, graag wil ik jou en jouw collega's bedanken voor de geweldige verzorging van de uitvaart van mijn zwager Frans. Complimenten hoe alles vlekkeloos verliep, tot in de puntjes geregeld, vanuit jullie positie op de achtergrond. Heel mooi gedaan, Carla Moors 
Een diepe buiging verdien je Els.
Na een overlijden zijn er veel emoties en moet er heel veel geregeld worden. Een goede begeleiding is daarbij noodzakelijk. Geruime tijd voor het overlijden was ons eerste contact met Els. We wilde graag advies en zoveel als mogelijk geregeld hebben. Het gevoel was meer dan goed. Wat een warmte, kennis en empathie. Ook het zakelijke stukje hebben we toen in concept voorbereid.

Na het overlijden van onze tante was nog meer duidelijk dat onze keus voor Els de juiste keus was. Direct vanaf het begin erg betrokken en meedenkend. De uitgeleide uit het verzorgingshuis, al direct in de kist en met een dankwoord voor het verzorgend personeel waren de eerste ideeën van Els. Daarna samen stapsgewijs naar het afscheid toegewerkt. Met goede tips, warmte en veel empathie werd het laatste afscheid bijzonder en persoonlijk. Met emoties en toch ook een lach. Het gehele proces erg fijn begeleid en geheel ontzorgd.

Alle tijd neemt Els en er zijn veel contact momenten. Erg bijzonder is dat Els werkt met transparante kosten begrotingen. Alle zaken door derden geleverd worden zonder opslag doorberekend. Dit wordt ook onderbouwd met facturen. De eindafrekening viel lager uit door besparingen die Els had kunnen realiseren. In het eindgesprek hebben we samen nog teruggekeken. Ook heel waardevol. Persoonlijk Els al bedankt, maar via deze manier nogmaals.

Een diepe buiging verdien je Els.
Ria en Peter
Els is een empathisch luisteraar, vijf sterren!
Wij zijn blij dat Els betrokken was bij het afscheid. Zij was een empathisch luisteraar. Ze besprak met ons lastige kwesties in zaken waar wij onwetend in waren zoals: wel een dominee of niet, wel balseming of niet, hoe organiseren we het afscheid, zelf binnendragen of niet? In alle rust konden wij dit bespreken, terwijl een en ander natuurlijk wel snel besloten moest worden. Els was daarbij een geduldig luisterend oor, had vrijblijvende tips en aanbevelingen en liet ons besluiten.

Achteraf kwamen er reacties van mensen die bij het afscheid aanwezig waren: ‘Fijn dat we persoonlijk naar onze plaats werden gebracht. Mooi dat er voor iedereen aandacht was. Het ging allemaal heel rustig en natuurlijk." Wij vinden het fijn dat Els van tevoren een kostenbegroting samenstelde en naderhand een uitgebreide toelichting gaf op de definitieve factuur.

Met dit verhaal willen wij graag laten zien dat de betrokkenheid van Els ons in onze situatie heel erg heeft geholpen. 

Titi van der Sijs
Your suggestions were spot on.
I would also like to say: It takes a special person to do the job you do.
I have a lot of respect and admiration how you managed everything from A to Z! There are lots off emotions involved when a loved one dies, not only the loss off that person, but also the family dynamics come into focus. Els you did that with so much grace, patience and understanding. Your suggestions were spot on. I will be forever grateful to you for taking part in our mom’s funeral! I couldn’t have wished for a better ending.

Thank you from the bottom off my heart.
Rita❤️
Als ik dood, ga wil ik jou!
Lieve Els,
we kunnen terugkijken op een prachtig afscheid van onze geliefde moeder. Het was heel bijzonder met de muziek, foto’s, het levensverhaal, de toespraken en de warme condolences van familie, vrienden en kennissen. Mooie locatie ook. We hebben zoveel enthousiaste reacties gekregen. Jij bent hier een heel belangrijk aandeel in geweest. Het was top van het begin tot het einde!!
Daarom wil ik mijn persoonlijk dank uitspreken.
Ik herhaal de woorden die ik eerder uitsprak vanmiddag: als ik dood ga, wil ik jou…
Lieve groet, Paula
Vriendelijk, helder en doortastend
Wij waren op zoek naar een begrafenisondernemer die voor ons kon regelen dat we het grand café Ode (aanrader!) tijdig konden bespreken voor het afscheid van mijn schoonmoeder. Ik zat wat op mijn telefoon te googelen en trof de site van Els Uitvaartzorg. Ik dacht: ‘laat ik eens bellen’. Vanaf het eerste telefoontje kreeg ik Els te spreken: vriendelijk, helder en doortastend. Enkele dagen later kwam zij langs voor een gesprek. Gelijk was er een klik en de optie op Ode was al geregeld. Ik had mijn schoonmoeder gevraagd de dienst te mogen leiden. Toen het zo ver was, loodste Els de familie en mij op een bijzonder plezierige wijze door de voorbereidingen. Op de uitvaartbijeenkomst Ode ging ik zitten. Op de stoel lag een pakje zakdoekjes van Els Uitvaartzorg en bij de stoelpoot een flesje water. Het voelde warm en betrokken. Heel de voorbereiding was er de plezierige ondersteuning van Els. Nu ik het alleen moest doen was het er nog steeds! Ik vroeg mijn schoonzusje maanden later of zij het ook zo had ervaren. "Ja", zei ze...…"en er lag ook nog een pepermuntje". De zakdoekjes, het water en een pepermuntje stonden symbool voor wat Els Uitvaartzorg biedt: perfectie, warmte en nabijheid.

Dank je wel,
Sikko

Toen ze plots door ziekte uitviel door het eten van een verkeerde boerenkoolsalade, werd ze rimpelloos vervangen door Judith en na twee dagen pakte ze de draad weer op.
De uitvaart van mijn vader was erg mooi
Hi Els,
Ik wilde je persoonlijk nog even bedanken voor afgelopen week. De uitvaart van mijn vader was erg mooi en daardoor een mooie afsluiting van een onverwacht en vreselijke gebeurtenis. Naast alle zaken die je hebt geregeld vind ik vooral de tips erg waardevol voor mijn moeder en mijzelf.

Zo heeft mijn moeder erg veel gehad aan het feit dat mijn vader naar de flat van mijn moeder is gebracht. Maar ik heb ook veel gehad aan de tip om mijn stukje voor te lezen aan mijn vader zodat ik dit vrijdag met alle aanwezigen heb kunnen delen. Tenslotte zijn we ook erg blij met de live stream, omdat de akoestiek in de kapel niet je van het was; de opname is glashelder in beeld en geluid. Bert
Een Gouden Dag
Lieve Els, wat ben jij belangrijk voor ons geweest, wat heb jij ons ontzorgd. Geen woorden voor, je bent een kanjer en je mag heel trots zijn op wat je samen met ons hebt neergezet voor mama. Bedank jij ook alle medewerkers die hieraan hebben bijgedragen. Zonder jou was dit nooit zo'n mooie Gouden Dag geworden. Heel, heel erg bedankt namens ons allemaal, heel veel liefs, familie Sicking