Voorbereiding op het afscheid

De dagen tussen overlijden en uitvaart
Stapsgewijs spreken wij in de dagen na het overlijden alles door. We hebben iedere dag contact. In alle rust bespreken we de dag en het tijdstip van de uitvaart. Begraven of cremeren, de locaties, het opstellen van de rouwbrief, de uitvaartkist, mand of opbaarplank met wade, bloemen, muziek, de condoleance, de rouwauto of andere manier van vervoer, de volgauto's en mogelijk nog veel meer. Met warme aandacht en betrokkenheid kijken we samen naar de invulling en vormgeving van de afscheidsdienst. 

Draaiboek
In deze dagen van voorbereiding moeten vele belangrijke beslissingen genomen worden. Hier nemen we rustig de tijd voor. Niet alles hoeft op één dag geregeld te zijn. Veel vragen kunnen eerst goed overdacht worden, alvorens een beslissing te nemen. Wij behouden te allen tijde het overzicht en brengen rust in de soms chaotische dagen. We maken een duidelijk draaiboek en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt, zodat de dag van het afscheid uiteindelijk geheel naar wens verloopt. 

Alternatieve locaties
Waar kan het afscheid plaatsvinden?
De aula van een crematorium of de kerk zijn bekende locaties waar een afscheidsviering plaats kan vinden. Tegenwoordig kan en mag dat ook elders. Vele andere locaties zijn mogelijk. Het kan zelfs in uw eigen zitkamer of in een sfeervolle tent in de tuin. 

Enkele suggesties uit de vele mogelijkheden: De Oranjerie van Tessloo in Oisterwijk een Cultureel Centrum zoals Tiliander in Oisterwijk het Elckerlyc in Hilvarenbeek of de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Het protestante kerkje in Oisterwijk, ook bekend als het Lodewijks Kerkje, mag ook gebruikt worden voor een niet-kerkelijke afscheidsdienst. Zo ook De Kerk in Oostelbeers, het Willem II stadion in Tilburg, het Van der Valk hotel, het prachtige Boterkerkje te Oirschot of het favoriete restaurant van uw dierbare. Denk ook aan het clubgebouw van de sportvereniging, waar uw dierbare zo graag kwam. De afscheidsdienst kan ook op een natuurbegraafplaats worden gehouden, mocht u kiezen voor begraven in de natuur. Wij helpen u de juiste locatie en het beste moment te bepalen, passend bij het afscheid van uw dierbare: binnen of buiten, het moment van de dag en welke dag van de week. Alles is mogelijk.

Invullen van de dienst
Els Uitvaartzorg is de nabestaanden graag behulpzaam om zoveel mogelijk eigenheid in de invulling van het afscheid te brengen. Indien gewenst kunnen wij helpen met het invullen van de dienst als woord- en dienstbegeleider. Ook werkt Els Uitvaartzorg met ritueelbegeleiders en is het mogelijk een meer religieus getinte invulling te geven, met geestelijke voorgangers.