Wat te doen bij overlijden?

Neem de tijd
Na het overlijden hoeft niet per se snel gehandeld te worden. Neem de tijd die u nodig heeft. Misschien wilt u in alle rust even bij uw dierbare zitten, of eerst familie en/of vrienden op de hoogte brengen. Wellicht vindt u het fijn om gewoon even alleen te zijn. Doe wat goed voelt op dat moment. En als u meteen contact wilt met één van onze uitvaartspecialistes is dat natuurlijk prima. Wij kunnen u direct ondersteunen en samen kijken we wat voor u de beste manier van handelen is.
Bel de huisarts
Neem contact op met de huisarts of de dienstdoende huisarts, hij of zij moet het overlijden officieel vaststellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt door de medewerkers van de betreffende instelling op de hoogte gesteld. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen. De aangifte van overlijden kunnen wij voor u verzorgen.  
Bel Els Uitvaartzorg
Ons telefoonnummer 088 - 21 40 400 is dag en nacht bereikbaar. Meestal heeft u meteen persoonlijk contact met Els Barnhoorn. Soms heeft u in eerste instantie contact met een assistent of waarnemer. Samen overleggen we wat de wensen zijn voor de verzorging en de opbaring van de overledene. Ons zorgteam staat dag en nacht voor u klaar. Ook wordt overlegd wanneer we naar u toe komen om in alle rust te spreken over de wensen rondom het afscheid van uw naaste.  
Overlijden in het buitenland
Wanneer u getroffen wordt door het overlijden van een dierbare in het buitenland, verzorgen wij, indien gewenst, ook de gehele repatriëring van uw dierbare vanuit het buitenland. 
Wilsbeschikking of laatste wensen gesprek
Heeft de overledene een wilsbeschikking? Kijk of u deze kunt vinden, misschien staat er iets in over de uitvaartwensen. Mocht er bij leven een laatste wensen gesprek zijn gevoerd met Els Uitvaartzorg, dan hebben wij een kopie daarvan in ons bezit. We nemen de wilsbeschikking of het verslag van het laatste wensen gesprek erbij, om de wensen van uw dierbare te kunnen volgen. 
Uitvaartverzekering
Els Uitvaartzorg kan altijd de uitvaart verzorgen, ongeacht waar men verzekerd is. Ook als er géén uitvaartverzekering is. Daarnaast kan Els Uitvaartzorg u behulpzaam zijn bij het innen van de verzekeringspenningen, ook als het een oude verzekeringspolis betreft. 

Hoe zit dat nou als je wel een uitvaartverzekering hebt?
Een uitvaartverzekering kun je bij overlijden altijd inzetten, dus u kiest de uitvaartorganisatie die het beste bij u past en de verzekering keert een bedrag uit.

Wilt u zelf bepalen wie de uitvaart verzorgt, bel dan bij overlijden direct de uitvaartonderneming van uw keuze en NIET de verzekeringsmaatschappij. U behoudt zo de regie zelf in handen en voorkomt dat de verzekeraar toch beslist door wie de uitvaart verzorgd wordt. Wilt u dat wij u ondersteunen, bel dan: 088-21 40 400, wij verzorgen de gehele uitvaart van A tot Z of, indien u dit wenst, een deel ervan.