Werkwijze

Kostenbegroting en transparantie
Els Uitvaartzorg staat voor transparantie. Wij zijn open in onze werkwijze en helder in de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart. ​Voor de begeleiding en organisatie van het afscheid, betaalt u ons een fee. Op basis van onze ervaring schatten wij dit in op het moment dat we met u het afscheid bespreken. Alle andere diensten en producten berekenen we één op één aan u door. Zonder opslag, tegen inkoopprijs. Binnen 24 uur na ons eerste gesprek ontvangt u van ons een kostenbegroting. Alle kosten die betrekking hebben op de uitvaart staan daarin vermeld. Als nabestaande bent u direct in de gelegenheid, daar waar gewenst, bij te sturen. U komt niet voor verrassingen te staan bij het ontvangen van de eindafrekening. Integendeel, doordat we gezamenlijk bewust kijken naar de kosten, kunnen vaak besparingen worden gerealiseerd. Hierdoor kan de eindafrekening zelfs lager uitvallen dan de kostenbegroting. Bij Els Uitvaartzorg worden bij de eindafrekening alle inkoopnota’s overhandigd, waarmee wij u aantonen volledig transparant te werken en geen opslagen te berekenen.

Uitvaartverzekering!
Hoe zit dat nou als je een uitvaartverzekering hebt?
Een uitvaartverzekering kun je bij overlijden altijd inzetten, dus u kiest de uitvaartorganisatie die het beste bij u past en de verzekering keert een bedrag uit.

Wilt u zelf bepalen wie de uitvaart verzorgt, bel dan bij overlijden direct de uitvaartonderneming van uw keuze en NIET de verzekeringsmaatschappij. U behoudt zo de regie zelf in handen en voorkomt dat de verzekeraar toch beslist door wie de uitvaart verzorgd wordt. Wilt u dat wij u ondersteunen, bel dan: 088-21 40 400, wij verzorgen de gehele uitvaart van A tot Z of, indien u dit wenst, een deel ervan.

Els Uitvaartzorg werkt met ervaren en gediplomeerde uitvaartspecialistes ook wel funeral planners genoemd. U krijgt bij ons WEL één vaste uitvaartverzorgster, die alle zaken in gang zet en de uitvaart samen met u tot een goed einde zal brengen. Van laatste wensen gesprek of laatste verzorging, tot een nagesprek. Onze uitvaartspecialistes inspireren en geven u altijd een duidelijke kostenbegroting, wel zo prettig.

Onafhankelijk advies
Mensen in rouw zijn kwetsbaar. Wij staan náást u in dit lastige proces. Wij hebben geen financieel belang in de keuzes die u maakt. Derhalve kunnen wij u volledig onafhankelijk adviseren. Els Uitvaartbegeleiding ontvangt dan ook géén provisie op de producten of diensten die u kiest. Ons enige belang is dat ú de juiste keuzes maakt. 

Wij werken provisievrij, geven onafhankelijk advies, zijn bewust niet in het bezit van een rouwcentrum, eigen wagenpark of iets van dien aard en hebben géén afspraken met verzekeraars. Wij verbinden ons slechts aan u en uw wensen.

​U kunt rekenen op dezelfde uitvaartspecialiste vanaf het eerste contact tot en met de dag van het afscheid en zij is altijd bereikbaar.

Enkele weken na de uitvaart overhandigen wij u de definitieve factuur: één verzamelfactuur met kopieën van facturen van derden bijgevoegd.