Begrafenisondernemer Heusden

Misschien bezoekt u de website omdat u zich op dit moment in een verdrietige situatie bevindt. Een dierbare is ernstig ziek en komt mogelijk te overlijden, of u hebt zojuist afscheid moeten nemen van iemand waar u van houdt. Of misschien bent u degene die afscheid moet gaan nemen van het leven, en van de mensen om u heen. Hoe dan ook, wij wensen u alle mogelijke kracht toe, en hopen dat wij u op welke wijze dan ook kunnen informeren, helpen en bijstaan.

Wij verzorgen stijlvolle crematies en begrafenissen, kerkelijke en niet-kerkelijke uitvaarten. Of het nu een grote of kleine uitvaart is, een traditionele of eigentijdse, de uitvaart wordt te allen tijde tot in de puntjes verzorgd.

Neem de tijd

Na het overlijden hoeft niet per se snel gehandeld te worden. Neem de tijd die u nodig heeft. Misschien wilt u in alle rust even bij uw dierbare zitten, of eerst familie en/of vrienden op de hoogte brengen.

Bel de huisarts

Neem contact op met de huisarts of de dienstdoende huisarts, hij of zij moet het overlijden officieel vaststellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. lees meer »

Wilsbeschikking of laatste wensen gesprek

Heeft de overledene een wilsbeschikking? Kijk of u deze kunt vinden, misschien staat er iets in over de uitvaartwensen. lees meer »

Uitvaartverzekering

Els Uitvaartzorg kan altijd de uitvaart verzorgen, ongeacht waar men verzekerd is. Ook als er géén uitvaartverzekering is. lees meer »
Kostenbegroting en transparantie
Els Uitvaartzorg staat voor transparantie. Wij zijn open in onze werkwijze en helder in de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart. ​Voor de begeleiding en organisatie van het afscheid, betaalt u ons een fee. Op basis van onze ervaring schatten wij dit in op het moment dat we met u het afscheid bespreken. Alle andere diensten en producten berekenen we één op één aan u door. Zonder opslag, tegen inkoopprijs. Binnen 24 uur na ons eerste gesprek ontvangt u van ons een kostenbegroting. Alle kosten die betrekking hebben op de uitvaart staan daarin vermeld. Als nabestaande bent u direct in de gelegenheid, daar waar gewenst, bij te sturen. U komt niet voor verrassingen te staan bij het ontvangen van de eindafrekening. Integendeel, doordat we gezamenlijk bewust kijken naar de kosten, kunnen vaak besparingen worden gerealiseerd. Hierdoor kan de eindafrekening zelfs lager uitvallen dan de kostenbegroting. Bij Els Uitvaartzorg worden bij de eindafrekening alle inkoopnota’s overhandigd, waarmee wij u aantonen volledig transparant te werken en geen opslagen te berekenen.

Onafhankelijk advies

Mensen in rouw zijn kwetsbaar. Wij staan náást u in dit lastige proces. Wij hebben geen financieel belang in de keuzes die u maakt. Derhalve kunnen wij u volledig onafhankelijk adviseren. Els Uitvaartzorg ontvangt dan ook géén provisie op de producten of diensten die u kiest. Ons enige belang is dat ú de juiste keuzes maakt.

Wij geven onafhankelijk advies, zijn bewust niet in het bezit van een rouwcentrum, eigen wagenpark of iets van dien aard en hebben géén afspraken met verzekeraars. Wij verbinden ons slechts aan u en uw wensen.

Enkele weken na de uitvaart overhandigen wij u de definitieve factuur: één verzamelfactuur met de kopieën van de facturen van derden bijgevoegd.

Reviews Els Uitvaartzorg

Mijn welgemeende complimenten
Ik wil je graag heel erg bedanken voor de goede zorgen voor het regelen van de uitvaart en alles wat daarbij hoort voor Wil en natuurlijk het maken van de in-memoriam. Je hebt het op een manier gedaan die heel fijn voor haar was, vertrouwen creëerde in de goede uitkomst en waarbij ze duidelijk haar keuzes heeft kunnen maken, in het tijdspad wat comfortabel voor haar was. En met heel veel warmte en ruimte. Dat heeft haar geholpen de “”tussenperiode”” naar de crematie door te komen. Mijn welgemeende complimenten, en grote dank, voor de manier waarop je dit hebt gedaan, en ik wens je het allerbeste. Patrick Niels
Waardevolle tips
Ik wilde je persoonlijk nog even bedanken voor afgelopen week. De uitvaart van mijn vader was erg mooi en daardoor een mooie afsluiting van een onverwacht en vreselijke gebeurtenis. Naast alle zaken die je hebt geregeld vind ik vooral de tips erg waardevol voor mijn moeder en mijzelf.
Zo heeft m'n moeder erg veel gehad aan het feit dat mijn vader naar de flat van m'n moeder is gebracht. Maar ik heb ook veel gehad aan de tip om m'n stukje voor te lezen aan m'n vader zodat ik dit vrijdag met alle aanwezigen heb kunnen delen. Tenslotte zijn we ook erg blij met de live stream, omdat de akoestiek in de kapel niet je van het was; de opname is glashelder in beeld en geluid. Nogmaals, dank je wel, Bert
Loopkoets en aandacht
Binnen tien dagen zijn zowel mijn moeder als vader overleden. Els heeft gezorgd dat we als kinderen gezamenlijk twee keer op unieke manier afscheid hebben kunnen nemen. Ze heeft ons geholpen ons te verenigen in het verdriet, maar ook heeft ze gevoel en aandacht voor details die de kwaliteit maken bij de ceremonies. Els heeft steeds originele passende accent voorgedragen, zoals het thuis brengen van mijn vader met een loopkoets. Els heeft echt iets toegevoegd in de voor ons moeilijke tijd.
Hartelijke dank en met vriendelijke groeten,
Christiaan
Zeer deskundig

De begeleiding bij het overlijden van mijn man (en vader) was zeer deskundig: met veel empathie, prima communicatie en tot in detail verzorgd. Deze complimenten komen niet alleen van ons maar ook van personen die de afscheidsbijeenkomst hebben bijgewoond of deze via de live-stream hebben gevolgd.
Hartelijke groet,
L.J. M.
Met warmte en geduld
Vanaf de eerste ontmoeting een aantal weken voor het overlijden, hadden we meteen een prettig gevoel met Els aan tafel. Dat gevoel werd de weken erna geheel bewaarheid. De manier waarop Els met voortvarendheid, elan, maar ook met warmte en geduld, met ons naar het afscheid heeft toegewerkt en op de dag zelf daaraan heeft vormgegeven, hebben wij zeer gewaardeerd. Onze dierbare man, zoon, broer en vriend heeft mede daardoor het afscheid gekregen dat hij verdient. En wij hebben een heel mooie en onuitwisbare herinnering daar aan overgehouden. Super bedankt, familie Puts
En ook nog een heel prettig nagesprek
Voor het overlijden van mijn echtgenoot hebben we al contact gehad met Els. Dit vonden wij erg prettig. Na het overlijden was Els een erg betrokken vrouw. Ze gaf ons veel aandacht en dacht mee om de uitvaart zo mooi mogelijk te maken. We konden ieder moment van de dag mailen of appen of bellen. Ook na de uitvaart hebben we een erg prettig nagesprek gehad. Alle zaken waren met veel zorg geregeld en zodoende verliep alles perfect en prettig. We hoefden ons nergens zorgen over te maken. Ook de gasten bij de uitvaart waren erg over Els te spreken. Kortom perfect. Marja Wijnbergen
Jij bent zo goed in je werk, dat je voor ons kon laten verdwijnen dat je met je werk bezig was.
Hoi Els, Ik wilde je graag nog iets meegeven… ik was al een paar weken van plan dat op te schrijven, maar het was er nog niet van gekomen. - In de laatste week van mijn moeder stond een afspraak gepland met ‘de begrafenisondernemer’. Ik zag er als een berg tegenop; het leek me zo’n raar en naar gesprek, met mijn moeder er nog bij. Mijn verwachtingspatroon was iemand die in zwart pak of zwart mantelpak op de bank zou zitten, en ons heel zakelijk door een map met opties zou meenemen. Ik zag de multomap met afbeeldingen van kisten, en afbeeldingen van rouwkaarten, en allerlei andere dingen al voor me. Mijn moeder wilde dat gesprek graag, maar ik zag er tegenop. Toen kwam jij binnen, gekleed in fleurig geel en oranje. Niet een beetje geel, maar knalgeel. Niet flauw oranje, maar feloranje. Ik weet niet hoe doelbewust die keuze was, maar het veranderde alles. Het stond haaks op alles wat ik verwachtte, en het leek alle zwaarte weg te nemen. Er was ook geen multomap, en het was geen gesprek over opties. Zo voelde het niet althans – we maakten natuurlijk wel keuzes. Het gesprek met ‘de begrafenisondernemer’ was binnen een minuut veranderd in ‘een gesprek met Els’. Dat lag natuurlijk niet alleen aan kleding en de afwezigheid van een multomap – het was vooral ook de warme, persoonlijke band die je met ons aanging. Waarbij het niet alleen over de praktische dingen ging, maar er ook ruimte was om andere dingen te delen. En dat vond ik ongelooflijk knap – je bent zo goed in je werk, dat je voor ons kon laten verdwijnen dat je met je werk bezig was. Het voelde meer alsof een goede vriendin ons hier ‘even bij hielp’. Voor ons stond de wereld volledig stil, en er was nog maar één ding dat ertoe deed, en dat was het afscheid van mijn moeder. En het voelde alsof de wereld voor jou net zo hard stilstond, en er voor jou ook niks belangrijkers was dan dat. En dat is echt ongelooflijk – ik ben je daar enorm dankbaar voor, en ik weet dat mijn zusje en papa dat ook zijn. En ik weet dat het voor mijn moeder óók een enorme geruststelling was dat jij de touwtjes in handen had. Ik wilde je dat nog heel graag meegeven, vooral nu ik met meer rust op die periode terugkijk en besef hoe veel geluk we hebben gehad met jou. Je doet echt iets bijzonders. Heel veel dank daarvoor! Groeten, Ferry
Woorden schieten te kort, om onze gevoelens weer te kunnen geven.
Beste Els,
Bedankt voor de uitvoerige toelichting op de eindfactuur van de uitvaart van Ria. We hebben de bijzonderheden en details nauwelijks behoeven in te zien, want jouw securiteit en betrouwbaarheid zijn bij ons genoegzaam bekend. Als we terug zien op de voorbereiding, de crematie en nabewerking, dan realiseren wij ons dat alles is gebeurd in de geest van Ria en precies zoals zij heeft gewild. Meer nog dan een bouwsteentje heb je ons de voldoening gegeven om het rouwproces te kunnen verwerken en woorden schieten te kort om onze gevoelens weer te kunnen geven. Alle beste wensen, ook namens mijn kinderen, Ton Piekart
Een inlevende eigentijdse vrouw.
Dag Els,
Met mijn kinderen kijk ik ‘erg voldaan’ terug op de uitvaart. Overweldigend met zoveel mensen, in de juiste kerk, zo zorgvuldig met elkaar voorbereid, tussen twee regendagen precies die dag met zon. We hebben het zo getroffen. Maar vooral is het allemaal zo mooi verlopen door jou. Geen treurige zwarte begrafenisondernemer, maar een inlevende eigentijdse vrouw die ons heel goed begreep vanaf de eerste kennismaking. Ik wens je veel succes met je toekomst. 
Jan-Dik Boot
Complimenten
Lieve Els,
Ik wil je heel hartelijk danken voor de manier waarop we afscheid konden nemen van mijn broer. Ik heb heel veel positieve reacties gekregen. Vooral over de vorm van de plechtigheid. Dat de persoonlijke verhalen tussen zijn levensloop waren gevlochten. Ook dat ze een mooi tijdsbeeld gaven van de verschillende periodes van zijn leven. Ook van de meekijkers kreeg ik veel complimenten. Ik vond het vooral heel fijn voor mijn invalide zusje, ze had helemaal het gevoel dat ze erbij was. Zo konden we aan de telefoon gelijkwaardig over het afscheid praten. Geweldig!
Hartelijke groeten,
GvS

Hoe ga je om met verdriet
Het ongeluk te hebben, dat je vlak voor iemands dood staat die je dierbaar is, heb ik pas geleden kunnen omdraaien in een Geluk dat je daarin dan wordt begeleid door Els. Ze maakt je verdriet een stuk gemakkelijker en vooral hoe je daar mee om mag gaan. 
Carine L.
Afscheidsfotografie / Uitvaartfotografie
Alessandra Mignardi
Last week I marked my 50th farewell reportage.

As a coincidence, I worked together with the Funeral Planner who discovered a skill I had
no clue to have: the talent of capturing, with respect, empathy and authenticity, all the precious and intense moments during a farewell, making them loving and tangible memories that will support the grieving process.

The Funeral Planner I will always be grateful for is Els Barnhoorn, a professional of the highest level, who works always with great passion, authenticity, and empathy. In the last years I had the privilege of collaborating with her while she organized farewells of all sorts, from the most intimate and essential farewells to stylish and exclusive cremations and funerals, ecclesiastical and not, small and large. I saw her and her collaborators taking care of the families with attention and care to the very last detail.

I wish she could have taken care of the farewell of my mum and my grandma who passed away this year because of the consequences of COVID. The distance (my family is in Italy), the timing and the lockdown didn’t make it possible. Last week’s farewell took place in a natural cemetery, Natuurbegraafplaats Huis ter Heide, a hidden pearl on the edge of the Loonse and Drunense Dunes here in the Netherlands, wrapped with the warmest and most intense autumn colours. 
Onmisbare steunpilaar
Tijdens de gehele week voorafgaand aan de uitvaart van mijn vader vormde Els een onmisbare steunpilaar voor mijn familie. Wanneer je door zo'n emotionele rollercoaster gaat, is het enorm fijn als je wordt begeleid door iemand die als een baken van rust fungeert, zorgt & ontzorgt, heldere uitleg van belangrijke zaken geeft, je voorziet van goede tips, ook aandacht heeft voor details en het tevens eerlijk zegt en onderbouwt wanneer je juist beter iets niet kan doen. Antoine van Tuyl